Buzál-Mórocza Pincészet és Vendégház - Etyek (Fejér)
- Weboldal: www.buzal-morocza-pinceszet.com
- Cím: 2091 Etyek, Öreghegyi út 2004. hrsz
- Telefon: 06-70-617-6427
- Email: buzal71@gmail.com
.
.
Buzál-Mórocza Pincészet
Bemutatkozás:
A borászkodást családi hagyományként folytatjuk. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blance, Olaszrizling fajtákat termelünk. Reduktív, illetve fahordós erjesztést alkalmazunk. Az idei évtől a borkóstolás mellett a falusi turizmus mellett szálláshelyet is biztosítunk.
Vendéglátás
40 fő, kerthelyiséggel 100 fő
Borkóstolás, borértékesítés, étkezés (előzetes megbeszélés alapján)
Szállást is tudunk biztosítani a hozzánk látogatóknak.
Nyitva tartás: egész évben
Nyelvismeret: német
Jelenlegi boraink:
Chardonnay – száraz fehérbor
A meszes talaj és a mikroklíma teremt tökéletes körülményeket arra, hogy a lankás etyek-budai borvidéken termőszőlőből pompás ízvilágú, fajtajelleges, gyümölcsös Chardonnay készüljön.
Könnyű fehér húsokhoz, szárnyasokhoz és tengeri ételekhez, 13-15 C-ra lehűtve ajánljuk.
Szürkebarát – száraz fehérbor
Az ősi fajta lágy, virágos, akácos illatával, gyümölcsös ízeivel és barátságos savaival elegáns, karakteres ital, erényei pedig halak, borjú és tészták mellett érvényesülnek leginkább.
Az öreghegyi Buzál-Mórocza Pincészet többszörös érmes borai már évek óta népszerűek az etyeki borokat ismerők körében. Karakteres, sajátos íz összetételükkel emlékezetes élményt jelentenek a kóstolóknak. 13-15 C-ra lehűtve hozza legjobb formáját.
Sauvignon Blanc – száraz fehérbor
A Sauvignon Blanc az Etyek-Budai borvidék egyik jellemző szőlőfajtája. A belőle készült bor bodzavirágra, virágzó rétre emlékeztető illatokkal és harmonikus savakkal rendelkezik, igen zamatos és frissítő ital.
Kitűnő egy könnyű, nyári halvacsorához, de szárnyasokhoz és sajtokhoz is nagyszerűen illik 13-15C-ra lehűtve.
Irsai Olivér
Irsai Olivér fürtjei közepes nagyságú kúp alakúak. Bora zöldes-sárgás színű, erősen muskotályos ízű, lágy savak jellemzik. A bor kiváló minden ételhez. Cabernet Sauvignon: fürtje közepesen tömött, hosszúkás, bora gyakran a fekete-ribizlire, szilvalekvárra emlékeztet. Vadételekhez kiváló.
Káposztás ételekhez, sültekhez, halakhoz, kecskesajthoz ajánljuk. 13-15 C-ra lehűtve hozza legjobb formáját.
Királyleányka
Telkiben termelte Krix György.
A tavaszi virágos rét üde, kellemes illata jellemzi a bort. Élénk, gyümölcsös savaiban a zöld alma ízvilága érezhető. 13-15 C-ra lehűtve, minden halból készült ételhez kiváló.
.
Buzál-Mórocza Pincészet
Bemutatkozás:
A borászkodást családi hagyományként folytatjuk. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blance, Olaszrizling fajtákat termelünk. Reduktív, illetve fahordós erjesztést alkalmazunk. Az idei évtől a borkóstolás mellett a falusi turizmus mellett szálláshelyet is biztosítunk.
Vendéglátás
40 fő, kerthelyiséggel 100 fő
Borkóstolás, borértékesítés, étkezés (előzetes megbeszélés alapján)
Szállást is tudunk biztosítani a hozzánk látogatóknak.
Nyitva tartás: egész évben
Nyelvismeret: német
Jelenlegi boraink:
Chardonnay – száraz fehérbor
A meszes talaj és a mikroklíma teremt tökéletes körülményeket arra, hogy a lankás etyek-budai borvidéken termőszőlőből pompás ízvilágú, fajtajelleges, gyümölcsös Chardonnay készüljön.
Könnyű fehér húsokhoz, szárnyasokhoz és tengeri ételekhez, 13-15 C-ra lehűtve ajánljuk.
Szürkebarát – száraz fehérbor
Az ősi fajta lágy, virágos, akácos illatával, gyümölcsös ízeivel és barátságos savaival elegáns, karakteres ital, erényei pedig halak, borjú és tészták mellett érvényesülnek leginkább.
Az öreghegyi Buzál-Mórocza Pincészet többszörös érmes borai már évek óta népszerűek az etyeki borokat ismerők körében. Karakteres, sajátos íz összetételükkel emlékezetes élményt jelentenek a kóstolóknak. 13-15 C-ra lehűtve hozza legjobb formáját.
Sauvignon Blanc – száraz fehérbor
A Sauvignon Blanc az Etyek-Budai borvidék egyik jellemző szőlőfajtája. A belőle készült bor bodzavirágra, virágzó rétre emlékeztető illatokkal és harmonikus savakkal rendelkezik, igen zamatos és frissítő ital.
Kitűnő egy könnyű, nyári halvacsorához, de szárnyasokhoz és sajtokhoz is nagyszerűen illik 13-15C-ra lehűtve.
Irsai Olivér
Irsai Olivér fürtjei közepes nagyságú kúp alakúak. Bora zöldes-sárgás színű, erősen muskotályos ízű, lágy savak jellemzik. A bor kiváló minden ételhez. Cabernet Sauvignon: fürtje közepesen tömött, hosszúkás, bora gyakran a fekete-ribizlire, szilvalekvárra emlékeztet. Vadételekhez kiváló.
Káposztás ételekhez, sültekhez, halakhoz, kecskesajthoz ajánljuk. 13-15 C-ra lehűtve hozza legjobb formáját.
Királyleányka
Telkiben termelte Krix György.
A tavaszi virágos rét üde, kellemes illata jellemzi a bort. Élénk, gyümölcsös savaiban a zöld alma ízvilága érezhető. 13-15 C-ra lehűtve, minden halból készült ételhez kiváló.
képek
Térkép