Piroska Csárda - Gyenesdiás (Zala)
- Weboldal: www.piroskacsarda.hu
- Facebook: www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Piro...
- Cím: 8315 Gyenesdiás, Faludi utca 7
- Telefon: 0683/316-301, +3630/993-6933
- Email: info@piroskacsarda.hu
.
.
.
„Közel a Balaton szinte mindenhez itt Gyenesdiáson, úgyhogy a fürdőruhás emberek, szörfdeszkát cipelő komoly családfők és homokozó játékoktól roskadozó családanyák itt megszokott látványelemnek számítanak, akár csak a legtöbb házon fityegő kis tábla - Zimmer Frei.
Valami azonban mégis megállásra késztetett, méghozzá egy kedves zsindelyes kis ház, hívogató, gazdagon faragott székelykapuval, rajta jól olvashatóan: Piroska Csárda. Nem lehet csak úgy elsétálni mellette, hiszen a kitárt ajtószárnyak, oly barátságosan tessékelik be a vendéget. Az étterem pont olyan, amilyennek elképzeltem, faragott fa bútorok, és sok személyes családi relikvia látszik, a csárdagazda szívét, lelkét beleadta kis vendéglőjébe. Az étlapon igazi székely különlegességek is megjelennek, úgy mint a csorba néven ismert savanykás erdélyi húsgombócleves, de van itt bakonyi bicskás pecsenye és bélszín java erdei gombával. Az előételek között olyan gyöngyszemekre akadtam, mint a ponty-ikrakrém, vagy a majonézes padlizsánkrém pirítóssal. Az ínyenceket külön gourmet menü szögezi a kékfestővel takart asztalkákhoz, higgyék el nem alaptalanul. Jó volt itt a
Piroskában elidőzni, valahogy egy pillanatra el is felejtettem, hogy egy turistáktól hemzsegő Balaton-parti üdülőhelyen vagyok, és nem a Hargita lábánál egy szépséges székelyföldi kisvendéglőben.”
Állandó programok Változó programok
Grill est csütörtökönként
Szilveszteri Buli a Piroska Csárdában
Márton napi libaságok
Székely ételek
csak székely napokon
Töltött káposzta
Bakonyi bicskás pecsenye
Pásztor gomba
Juhtúró kőrözött
Mici
Juhtúrós puliszka
Báránysült
Magyaros ételek
Sajttal töltött pulykamell
Ananászos pulykamell
Pisztráng roston
Pulykamellcsíkok salátán
Piroska grilltál
Hátszín gyümölcsmártásban
Csülök pékné módra
Boszorkány sertésszelet
Kacsa sütve
Párolt szarvascomb
Vegyes tál
Desszertek
Somlói galuska
Kürtős kalács
Várjuk Kedves Vendégeinket!
.
.
„Közel a Balaton szinte mindenhez itt Gyenesdiáson, úgyhogy a fürdőruhás emberek, szörfdeszkát cipelő komoly családfők és homokozó játékoktól roskadozó családanyák itt megszokott látványelemnek számítanak, akár csak a legtöbb házon fityegő kis tábla - Zimmer Frei.
Valami azonban mégis megállásra késztetett, méghozzá egy kedves zsindelyes kis ház, hívogató, gazdagon faragott székelykapuval, rajta jól olvashatóan: Piroska Csárda. Nem lehet csak úgy elsétálni mellette, hiszen a kitárt ajtószárnyak, oly barátságosan tessékelik be a vendéget. Az étterem pont olyan, amilyennek elképzeltem, faragott fa bútorok, és sok személyes családi relikvia látszik, a csárdagazda szívét, lelkét beleadta kis vendéglőjébe. Az étlapon igazi székely különlegességek is megjelennek, úgy mint a csorba néven ismert savanykás erdélyi húsgombócleves, de van itt bakonyi bicskás pecsenye és bélszín java erdei gombával. Az előételek között olyan gyöngyszemekre akadtam, mint a ponty-ikrakrém, vagy a majonézes padlizsánkrém pirítóssal. Az ínyenceket külön gourmet menü szögezi a kékfestővel takart asztalkákhoz, higgyék el nem alaptalanul. Jó volt itt a
Piroskában elidőzni, valahogy egy pillanatra el is felejtettem, hogy egy turistáktól hemzsegő Balaton-parti üdülőhelyen vagyok, és nem a Hargita lábánál egy szépséges székelyföldi kisvendéglőben.”
Állandó programok Változó programok
Grill est csütörtökönként
Szilveszteri Buli a Piroska Csárdában
Márton napi libaságok
Székely ételek
csak székely napokon
Töltött káposzta
Bakonyi bicskás pecsenye
Pásztor gomba
Juhtúró kőrözött
Mici
Juhtúrós puliszka
Báránysült
Magyaros ételek
Sajttal töltött pulykamell
Ananászos pulykamell
Pisztráng roston
Pulykamellcsíkok salátán
Piroska grilltál
Hátszín gyümölcsmártásban
Csülök pékné módra
Boszorkány sertésszelet
Kacsa sütve
Párolt szarvascomb
Vegyes tál
Desszertek
Somlói galuska
Kürtős kalács
Várjuk Kedves Vendégeinket!
képek
Térkép